معدن

رویکردهای اکتشاف بر صنعت معدن

توجه به محیط زیست و پایداری، تاثیرگذار بر ترندهای آینده

پیمان‌های زیست محیطی و افزایش آگاهی نسبت به اهمین منابع طبیعی باعث شده است تا فشاری بیشتری بر شرکت‌های حوزه معدن برای توجه به موضوع پایداری، وارد شود. خوشبختانه بسیاری از تکنولوژی‌هایی که در قسمت اول درباره آن‌ها صحبت کردیم باعث کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی، انتشار آلاینده‌ها، ایجاد زباله و مصرف آب در فعالیت‌های معدن می‌شوند. راهکارهای شیمیایی و بیولوژیک جدیدی نیز توسعه یافته‌اند که با استفاده از آن‌ها در فرآیند نوسازی معادن می‌توان آثار مخرب زیست محیطی معادن را کاهش داد و زمینه را برای بهبود وضعیت اکوسیستم زیستی مهیا کرد.

“سبز بودن” در صنعت معدن صرفا تلاشی برای یک کمپین تبلیغاتی بر اساس یک ترند جدید نیست، بلکه وظیفه‌ای است که شرکت‌های این حوزه باید به عنوان بخشی از مسئولیت اجتماعی خود آن را بپذیرند و انجام دهند. جنبشی که به سوی مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها شکل گرفته است باعث شده مفاهیمی مثل “معدن سبز” به سرعت پرطرفدار شوند. هدف از سبز شدن معدن کاهش اثرات زیست محیطی استخراج و فرآوری مواد معدنی و فلزات با تمرکز بر تکنولوژی‌های جدید، هوشمندسازی فرآیندها و به کار گیری روش‌های حفظ پایداری است. خبر خوب برای شرکت‌ها این است که “سبز شدن” صرفا یک اقدام هزینه بر نیست، بلکه نتایجی مثل کاهش مصرف انرژی را به دنبال دارد که نهایتا باعث می‌شود هزینه‌های معدن کاهش پیدا کند.

با میلیون‌ها تن ضایعاتی که سالانه در فرآیندهای معدن تولید می‌شود، دستیابی به معادنی با ضایعات صفر دست نیافتنی به نظر می‌آید. با این وجود بسیاری از معادن سختگیرانه وضعیت تولید ضایعات خود را تحت نظر دارند و از تکنولوژی‌های جدید برای کاهش آن استفاده می‌کنند. تکنولوژی‌های استخراج مانند روش‌های استخراج مواد معدنی باارزش از گِل قرمز یا حرارت دادن و ذوب آن برای استخراج آهن از جمله تکنولوژی‌هایی است که در حال آزمایش است.

حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر، فرصت‌های گسترده‌ای را در حوزه معدن به وجود آورده است. بر اساس گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی، تا سال ۲۰۴۰ انرژی‌های تجدیدپذیر به منبع اصلی تامین انرژی تبدیل خواهند شد و تا سال ۲۰۳۰ سهم آن‌ها در تولید برق از زغال سنگ پیشی خواهد گرفت. این روند به این معنی است که صنعت معدن به استخراج بیشتر و بیشتر مس، پلاتینیوم و پالادیوم روی خواهد آورد چرا که در تجهیزات مربوط به تولید انرژی تجدیدپذیر و همچینین ذخیره‌سازی انرژی کاربرد دارند.  تقاضای قلع، آلومینیوم، لیتیوم، کبالت نیز به سبب کاربرد در خودروهای الکتریکی با افزایش مواجه خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *